Praktijkadres Therapiepraktijk Lodewijkstraat
Lodewijkstraat 30
7553 LB Hengelo
Telefoon 06-20689616
E-mail: e.ketz@psychotherapietwente.nl
BIG nummers: 19056643925 (GZ psycholoog) / 19056643916 (psychotherapeut)

Als u met de auto komt, kunt u deze op de parkeerplaats van de praktijk neerzetten. Daarna kunt u plaatsnemen in de wachtkamer van de praktijk, rechts om de hoek.

bekijk onze locatie op de kaart

Informatie

Publicaties over psychische problemen

Hieronder zijn een aantal recente publicaties te lezen over veel voorkomende psychische problemen. Het lezen hiervan kan een handvat bieden om er beter mee om te kunnen gaan, en/of om hulp te gaan zoeken.

De innerlijke criticus door Dirk de Wachter

In dit artikel wordt door de Belgische psychiater Dirk de Wachter ingegaan op steeds terugkerende, veelal diepliggende, negatieve gedachten, die het dagelijks functioneren dwarsbomen. Deze gedachten worden in de psychologie ook aangeduid als "cognities" of "schema's". Het artikel kan hier worden gelezen.

22 vragen aan een psycholoog door Gijs Jansen

Psycholoog, docent en schrijver Gijs Jansen heeft een voor iedereen vrij toegankelijk zelfhulpboek geschreven vanuit ACT, Acceptance en Commitment Therapy. Dit is een mooie invalshoek om te leren leven vanuit acceptatie en commitment aan je eigen normen en waarden. Dit boek kan je hier lezen.

Antipsychotica zonder schadelijk bijwerkingen

Marlieke de Jong heeft een boekje geschreven met tips en ervaringen van en voor mensen die leven met psychosegevoeligheid. Het kan je helpen je bij het vinden van een persoonlijk evenwicht, met aandacht voor rust en ruimte om je hoofd te ordenen en te zorgen dat je goed contact houdt met belangrijke anderen en je leefomgeving. Het boekje is hier te lezen.

Online platforms en communities

Voor mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben met psychische problemen en die op zoek zijn naar meer informatie en/of online hulp of steun van lotgenoten, bestaan er diverse (onafhankelijke) online platforms en communities. Hieronder staan er een aantal genoemd:

Informatie en hulp bij eetproblemen

-www.Proud2Bme.nl

-www.firsteetkit.nl

Platform voor mensen die leven met dementie

-www.dementieweb.nl

Informatie en handvaten bij trauma

-www.Traumanet.org. Deze website is nog deels in de maak

Online- en fysieke bijeenkomsten voor eenzame jongeren

-www.join-us.nu

Platform over psychosegevoeligheid, trauma en herstel

-www.psychosenet.nl

Gratis online zelfhulp bij verslaving

-www.jellinekzelfhulp.nl. Naast Jellinek zijn er meer organisaties die online informatie en gratis zelfhulp aanbieden.